NAREDNA UTAKMICA - KADETI

POSLEDNJI REZULTAT - KADETI

TRIGLAV Kadetska liga

P
1 Partizan NIS 21 1 43
2 Crvena Zvezda M:TS 20 2 42
3 Borac 18 4 40
4 Mega Bemax 17 5 39
5 Vizura 13 9 35
6 Zemun Fitofarmacija 10 12 32
7 Sport's World Star 9 13 31
8 Radnički 9 13 31
9 Polet 8 14 30
10 Ivanjica 3 19 25
11 Mladost Zaječar 3 19 25
12 Actavis Academy 1 21 23


Kadeti Borca ubedljivi protiv Ivanjice

ponedeljak, 05 mart 2018 00:03

U 17. kolu Triglav Kadetske lige Srbije Borac je na domaćem terenu demonstrirao silu protiv ekipe Ivanjice, pobedivši rezultatom 104:42. 

Već na početku meča bilo je jasno da se igrači Ivanjice fizički nalaze u inferiornom položaju naspram domaćih košarkaša. Zahvaljujući izuzetno čvrstoj i dobroj odbrani, kao i fantastičnoj igri u tranziciji domaćin je lako stigao do dvocifrene prednosti, koju više nije ispuštao, samo je dodatno uvećavao. Visoki igrači Borca bili su nerešiva enigma za gostujući tim. Jednostavno, već nakon deset minuta bilo je jasno ko će odneti pobedu. 

Ivanjica je u drugoj deonici zaigrala nešto angažovanije, ali to nije bilo dovoljno. Borac je nastavio sa započetim poslom, a to je rešetanje protivničkog koša. Bilo je prosto lepota gledati lepršavu igru Borca. Domaći igrači su leteli po terenu, a broj realizovanih kontri ne može se upamtiti. Do poluvremena Čačani su se zaustavili na +40 (62:22). 

Uprkos već ogromnoj razlici, Borac je i drugo poluvreme igrao snažno, energično, moćno. Na licima igrača Ivanjice bila je vidljiva nemoć i želja da se utakmica što pre završi. 

I završnu deonicu domaćin je igrao kao da na kontu nema suficit od preko pedeset poena. Zbog takvog stanja na terenu trener Šušić je svim igračima pružio šansu, kako bi svih dvanaest igrača osetilo žar borbe. Sve u svemu, Borac je ostvario još jednu pobedu, ponovo pokazavši da je odličan tim spreman za velike uspehe. 

Trener kadeta Borca Mihailo Šušić ne krije zadovoljstvo zbog dobijene utakmica, ali i zbog pristupa meču njegovih izabranika: 

,,Moram pre svega da čestitam mojim momcima jer su ozbiljno pristupili ovoj utakmici. Igrali su dobro svih četrdeset minuta, bez obzira što je razlika u kvalitetu evidentna. Do kraja smo igrali baš kako treba. Nastavljamo dalje. Sada sticajem okolnosti imamo pauzu ovog vikenda, tako da ćemo se u narednim danima spremati za utakmicu protiv Vizure. Ostalo nam je još pet utakmica, za sada sve ide kako treba, i nadam se da će se tako i nastaviti“, jasan je Šušić. 

Igrač čačanske ekipe Matija Savić napominje da je bilo važno što je Borac odmah nametnuo svoj ritam igre: 

,,Kao što se očekivalo, ušli smo jako u utakmicu. Odmah smo nametnuli svoj ritam, naročito u fazi odbrane. Uspeli smo da rivala svedemo na zaista mali broj poena. Svim akterima utakmice bih čestitao na fer i korektnoj igri“, zaključio je Savić. 

Borac: Kovačević 4, Radovanović 6, Lazarević 4, Šušić 16, Stojanović 10, Tutunović 9, Bumbić 19, Glišović 15, Simeunović 2, Mićović 17, Marić, Savić 2. 

Ivanjica: Čeganjac, Karapandžić 22, Milosavljević, Nenadić 2, Đurašević 9, Luković, Grojić 7, Maričić, Polovina 2, Glavinić, Gavrilović. 

Izvor: Nikola Minović