NAREDNA UTAKMICA - KADETI

POSLEDNJI REZULTAT - KADETI

TRIGLAV Kadetska liga

P
1 Partizan NIS 21 1 43
2 Crvena Zvezda M:TS 20 2 42
3 Borac 18 4 40
4 Mega Bemax 17 5 39
5 Vizura 13 9 35
6 Zemun Fitofarmacija 10 12 32
7 Sport's World Star 9 13 31
8 Radnički 9 13 31
9 Polet 8 14 30
10 Ivanjica 3 19 25
11 Mladost Zaječar 3 19 25
12 Actavis Academy 1 21 23


Silno izdanje kadeta Borca

nedelja, 12 novembar 2017 03:58

U petom kolu Triglav Kadetske lige Srbije Borac je na domaćem terenu lako savladao ekipu Aktavisa rezultatom 89:40. 

I pre početka utakmice svima u hali bilo je jasno ko će na kraju odneti trijumf. Igrači Borca su u svemu bili nadmoćni: fizički, tehnički, imali su dužu klupu. Gosti su tek nakon pet minuta igre prvi put uputili šut ka košu, a nakon šest minuta ubacili prve poene. Za to vreme domaćin je dobrano rešetao koš Leskovčana. A što se tiče realizovanih kontri igrača Borca, one se ne mogu ni prebrojati. Bilo je tu i veoma atraktivnih poteza mladih igrača iz Čačka. 

U drugoj četvrtini igrači Aktavisa su se malo oslobodili, ali je neka bolja realizacija izostala. Gosti su, mora im se priznati, igrali nešto bolje u odbrani, ali to nije u velikoj meri promenilo stanje na terenu. Borac je do poluvremena lagano povećavao prednost, da bi se nakon dvadeset minuta igre zaustavio na +31 (51:20). 

Drugo poluvreme se nije bitnije razlikovalo od prvog. Jedino što su domaći igrači poneseni prednošću malo spustili gard, što je Aktavisu dalo šansu da ubaci koji koš. Na iznenađenje svih, Borac je tek nakon četiri minuta igre ubacio prve poene u drugom poluvremenu. Ali gosti to nisu umeli na adekvatan način da iskoriste, pa je razlika i dalje bila ogromna. 

Sve su svemu, Borac je u ovom meču pokazao da je daleko kvalitetniji tim od gostiju iz Leskovca, i da je razlika od 49 poena na kraju utakmice realno stanje. Ipak, ekipi Aktavisa treba odati priznanje na hrabroj i požrtvovanoj igri u ovom duelu, bez obzira što su ubedljivo izgubili meč. 

Sumirajući minuli meč, trener kadeta Borca, Mihailo Šušić, ističe da u njegovom timu ima odličnih igrača, koji mogu biti svetla budućnost čačanske košarke: 

,,Realno, i pre utakmice se znao pobednik. Cele nedelje sam objašnjavao mojim igračima da moramo do kraja da odigramo maksimalno koncentrisano. Prvu četvrtinu smo odigrali odlično, ali se desio pad do koga nije trebalo da dođe. Teško je decu motivisati kada vide da su daleko kvalitetniji. Malo je škripalo u drugoj i trećoj četvrtini. U drugom poluvremenu smo odigrali sa mešovitim sastavom. Na kraju smo došli do lagane pobede. Sledeću utakmicu igramo u Ivanjici. Moramo se spremiti za taj meč, da bi vezali dve pobede i dodatno se popeli na tabeli. Ima u ovom timu štofa za svetlu budućnost čačanske košarke“, izjavio je Šušić. 

Borac: Kovačević 5, Radovanović 14, Lazarević 11, Šušić 8, Juković, Tutunović 10, Bumbić 16, Glišović 8, Janjić, Mićović 7, Marić 9, Simeunović 2. 

Aktavis: Marković 4, Stefanović 6, Stanković 7, Pavić 9, Jović 14, Pešić, Zdravković, Milenković. 

Izvor: Nikola Minović