NAREDNA UTAKMICA - KADETI

POSLEDNJI REZULTAT - KADETI

TRIGLAV Kadetska liga

P
1 Partizan NIS 21 1 43
2 Crvena Zvezda M:TS 20 2 42
3 Borac 18 4 40
4 Mega Bemax 17 5 39
5 Vizura 13 9 35
6 Zemun Fitofarmacija 10 12 32
7 Sport's World Star 9 13 31
8 Radnički 9 13 31
9 Polet 8 14 30
10 Ivanjica 3 19 25
11 Mladost Zaječar 3 19 25
12 Actavis Academy 1 21 23


Kadeti Borca ostvarili novu pobedu

ponedeljak, 10 april 2017 09:42

U 20. kolu Triglav Kadetske lige Srbije Borac je na domaćem terenu ostvario novu pobedu savladavši ekipu Sports World-a nakon produžetka rezultatom 71:67. U pobedničkoj ekipi istakli su se Dragićević sa 21 i Radojičić sa 17 poena, dok su kod poraženog tima najbolji bili Vasiljević sa 19 i Šišović sa 18 poena. 

Borac je imao dosta problema sa povredama igrača ove nedelje, što se odrazilo na kvalitet igre već na samom početku utakmice. Oba rivala pomalo nesigurno su otvorila utakmicu, i to je trajalo veći deo prve četvrtine. U završnici ove deonice gosti su zahvaljujući dobrom šutu sa distance uspeli da se odlepe na osam poena prednosti (16:24). 

Kvalitetnu igru Novosađani su nastavili i u drugoj četvrtini. Pogađali su sa svih pozicija, i jedno vreme imali dvocifrenu prednost. Borac nikako nije uspevao da uđe u pravi ritam i da se nametne kao bolji tim, što je bilo očekivano. S obzirom na viđenu igru u prvih 20 minuta, domaća ekipa na poluvremenu nije previše zaostajala (30:37). 

Ali u nastavku utakmice uloge su zamenjene. Sada je Borac bio taj koji je dominirao, naročito u šutu sa spoljnih pozicija. Zahvaljujući tome domaćin se ne samo vratio u meč, već je stekao i pristojnu prednost (51:44). Delovalo je u tim momentima kao da je Borac slomio otpor protivnika. 

Međutim, kao što se domaćin vratio u trećoj, tako su gosti sustigli prednost u poslednjoj deonici. U tim momentima vođena je prava rovovska bitka, niko nije uspevao da se odlepi na neku značajniju prednost. U završnici regularnog dela viđen je rezultatski egal, ali niko nije imao snage da prelomi. 

Zbog toga je igran produžetak. Prvo su Čačani koševima Zdravkovića i Radojičića napravili seriju od 9:0, da bi gosti uzvratili serijom od 5:0. Iako je Borac upeo da pobedi, nisu to uradili sa šest ili više poena, što im je bilo potrebno da bi bili sigurni na šestoj poziciji. Bez obzira na sve, domaći igrači su pokazali da imaju snagu i umeće da se i u ovako napornim utakmicama snađu i da ostvare pobedu. 

O utiscima sa utakmice trener kadeta KK Borac Aleksandar Bjelić izjavio je sledeće: 

,,Pre svega čestitke mojim momcima jer smo neizvesnu utakmicu završili u našu korist, što je podstrek za dalji rad. Moram da istaknem ogromne kadrovske probleme koje smo imali cele nedelje, a koji su se odrazili na kvalitet prikazane igre. Vodeći igrači igrali su sa raznim povredama na sopstvenu odgovornost, na čemu im čestitam. Dosta smo lutali na početku utakmice, jer momci sa klupe nisu se snašli u ulogama koje su preuzeli od vodećih igrača. Veliku razliku morali smo da jurimo u drugom poluvremenu, što smo odlično uradili. Jurili smo šest poena prednosti koji su nam bili potrebni da zauzmemo šesto mesto, ali nismo uspeli. Sada zavisimo od nekih drugih rezultata. Mi smo ostvarili naš primarni plan, a to je igranje u osam najboljih ekipa“. 

Jedino ostaje žal što domaćin nije pobedio sa šest ili više koševa, u čemu je saglasan i najbolji igrač Borca na današnjoj utakmici Matija Dragićević: 

,,Loše smo otvorili utakmicu i na poluvremenu smo bili u zaostatku. Uspeli smo da izborimo produžetak i da trijumfujemo, ali ne i da pobedimo sa šest ili više poena, što nam je bilo potrebno da bi zauzeli šesto mesto. Čestitao bih protivniku na fer i korektnoj igri“. 

Izvor: Nikola Minović/OzonPress