NAREDNA UTAKMICA - KADETI

POSLEDNJI REZULTAT - KADETI

TRIGLAV Kadetska liga

P
1 Partizan NIS 21 1 43
2 Crvena Zvezda M:TS 20 2 42
3 Borac 18 4 40
4 Mega Bemax 17 5 39
5 Vizura 13 9 35
6 Zemun Fitofarmacija 10 12 32
7 Sport's World Star 9 13 31
8 Radnički 9 13 31
9 Polet 8 14 30
10 Ivanjica 3 19 25
11 Mladost Zaječar 3 19 25
12 Actavis Academy 1 21 23


Kadeti savladali Slogu iz Kraljeva

četvrtak, 15 decembar 2016 13:27

U osmom kolu Triglav Kadetske lige Srbije ekipa Borca je slavila kod kuće nad ekipom Sloge rezultatom 62:48. U domaćem timu najefikasniji su bili Dragićević sa 16 i Zdravković sa 14 poena, dok su kod gostujuće ekipe najistaknutiji bili Radomirović sa 17 i Malešević sa 13 poena.

Borac je mnogo bolje otvorio utakmicu; igrači domaćina su jače ulazili u duele pod košem i igrali su hrabrije, plejmejkeri su sigurnije prenosili loptu. Sloga je tek nakon pet minuta postigla prvi i jedini koš u prvoj četvrtini, nikako ne pronalazeći pravi ritam u napadu. Igrači Sloge delovali su kao da sedam dana nisu uzeli loptu u ruke. Da je Borac bio nadmoćnija ekipa govori i rezultat nakon prvih 10 minuta (19:2). U domaćoj ekipi niko se nije posebno istakao, ali zanimljivo je da su svi iz prve petorke postigli poene.

Sloga i na početku druge četvrtine nastavila je sa lošom igrom. Nikako nisu pronalazili rešenje u napadu, dok je Borac igrao dovoljno da održi stečenu prednost. Iako je domaćin malo posustao sa poenima u drugoj četvrtini, i dalje su odavali utisak dominantnije ekipe. Pred kraj poluvremena igrači Sloge su ubacili neke poene pa su uspeli da malo smanje veliku razliku, koja je i dalje bila znatna (33:17). U Borcu su zapaženi bili Zdravković sa 10 i Dragićević sa 9 poena, dok je kod Sloge odskakao samo Stamenić sa 6 poena.

U drugom poluvremenu Sloga je zaigrala čvršće u odbrani i konkretnije u napadu. S druge strane, igrači Borca su napravili par loših odluka. U tim trenucima delovalo je da Sloga može da spusti prednost Borca, u jednom trenutku je imala deficit od -7 (42:35). Problem Borcu pravili su faulovi vodećih igrača (Radojičića, Zdravkovića i Krsmanovića). Uprkos oscilacijama u igri, Borac je uspeo da održi dvocifrenu prednost na kraju treće četvrtine (47:35).

Na početku poslednje deonice ekipe su delovale kao jednake po snazi, igralo se koš za koš. Borcu je u skoku problem bio neigranje Krsmanovića, koji je imao četiri faula. Iako su pokušavali, Kraljevčani nisu uspeli da ugroze prednost Čačana, koji su do kraja utakmice zadržali dvocifrenu prednost (62:48).

"Pre svega naglasio bih da je ovo izuzetno važna pobeda za nas, protiv uvek nezgodnog protivnika. Mislim da je to ekipa koja po kvalitetu i po pruženim partijama zaslužuje mnogo više od trenutnog plasmana. I ovde su pokazali da su nezgodan protivnik; mi smo s druge strane opterećeni kadrovskim problemima, pre svega povredama nekih vodećih igrača. Ipak, moram da budem zadovoljan mojim igračima jer su pokazali timski duh i uspeli da izguraju ovu bitnu utakmicu, poslednju pred pauzu. Sad imamo lepu priliku i da se osvežimo i oporavimo, promenimo sistem treninga i da nastavak prvenstva dočekamo u boljem izdanju“. - trener KK Borca, Aleksandar Bjelić.

"Dobro smo otvorili utakmicu, gde smo u prvoj četvrtini primili samo dva poena. Kasnije smo samo održavali prednost i zasluženo pobedili. Sad sledi pauza i nadamo se još uspešnijoj 2017. godini“. - Matija Dragićević, najbolji igrač naše ekipe.

"Pre svega bih čestitao ekipi Borca na zasluženoj pobedi. Mi smo katastrofalno otvorili utakmicu, pogotovo napadački, ali je i odbrana bila problem. Nismo mogli da nađemo put do koša, dali smo samo dva poena u prvoj četvrtini. Nakon toga smo se malo konsolidovali i pokušali da se vratimo sa -20, ali stigli smo samo do -7, ali to je bio naš maksimum i realno stanje“. - Nikola Đokić, trener ekipe Sloge. 

"Loše smo otvorili meč u odbrani, to je presudilo meč“. - Vladimir Radomirović, najbolji pojedinac gostujuće ekipe.

Nikola Minović