NAREDNA UTAKMICA - KADETI

POSLEDNJI REZULTAT - KADETI

TRIGLAV Kadetska liga

P
1 Partizan NIS 21 1 43
2 Crvena Zvezda M:TS 20 2 42
3 Borac 18 4 40
4 Mega Bemax 17 5 39
5 Vizura 13 9 35
6 Zemun Fitofarmacija 10 12 32
7 Sport's World Star 9 13 31
8 Radnički 9 13 31
9 Polet 8 14 30
10 Ivanjica 3 19 25
11 Mladost Zaječar 3 19 25
12 Actavis Academy 1 21 23


Kadeti bolji od Mladosti SP

ponedeljak, 05 decembar 2016 16:17

U utakmici sedmog kola Triglav Kadetske lige Srbije Borac je uspeo da ubedljivo trijumfuje nad ekipom Mladosti SP. Od samog početka utakmice domaćin je bio daleko nadmoćniji. Na samom početku napravio je seriju 7:0, a koliko je bio bolji svedoči i to što je Mladost u prvoj četvrtini postigla svega devet poena, naspram neverovatnih 31 domaćina. Borac je bio ekipa dominantna u svim segmentima, bolje su šutirali spolja, pogađali su pod košem, daleko bolje su skakali pod oba koša. U prvoj četvrtini u ekipi Borca istakli su se Radojičić sa 10 i Dragićević sa 7 poena, dok je kod Mladosti zapažen bio Todorović dao 4 poena.

Drugu četvrtinu Mladost je odigrala nešto čvršće, bolje su pogađali, igrali su hrabrije, dok je Borac malo smanjio pritisak na protivnika zbog solidne zalihe koju je posedovao, pa je ovu četvrtinu dobio sa samo dva poena razlike (13:11) otišavši na veliki odmor sa zalihom od +24 (44:20).

U drugom poluvremenu Borac je nastavio tamo gde je stao u prvom. Iako je imao konstantnu prednost od 20 i više poena, domaćin je pokazivao veću želju za igrom i srčanost na terenu, za razliku od gostujuće ekipe koja kao da je želela samo da se utakmica što pres završi. U ovom delu igre trener Borca Aleksandar Bjelić dao je šansu igračima koji u dosadašnjem delu prvenstva nisu imali veću minutažu i neku zapažanu ulogu. Neki od njih su tu šansu i iskoristili.

Iako je Borac igrao sa drugom postavom skoro čitavo drugo poluvreme, uspevao je da razliku poveća i na preko 30 poena, a u 38. minutu razlika je iznosila i maksimalnih + 40 (75:35). Na kraju Borac je zasluženo trijumfovao nad ekipom Mladosti SP rezultatom 77:39.

"Pre svega čestitke ekipi Mladosti na jednoj fer i korektnoj košarkaškoj predstavi, a mojim momcima na zasluženoj pobedi. U ovoj utakmici smo opravdali ulogu favorita, za koju smo slovili i pre starta. Naravno, bili smo opterećeni određenim kadrovskim problemima; nekolicina vodećih igrača ima zdravstvene probleme i povrede. Ali ovo je bila lepa prilika da pojedini momci koji su manje igrali u dosadašnjem delu prvenstva dobiju veću šansu. Neki od njih jesu iskoristili datu im šansu, a ostali koji nisu imaju priliku da kroz treninge poprave nedostatke. Pred nama je izuzetno važna utakmica protiv Sloge iz Kraljeva, koja u konačnom plasmanu može da odredi našu sudbinu“. - trener kadeta Borca, Aleksandar Bjelić.

"Dobro smo otvorili utakmicu, sa lakim kontrama i otvorenim šutevima za tri poena. Drugu četvrtinu smo malo slabije odigrali ali sve to smo nadoknadili u drugom poluvremenu. Čestitam ekipi Mladosti na fer i korektnoj igri, a mi se okrećemo sledećoj utakmici protiv Sloge, i nadamo se da ćemo i tu trijumfovati“. - Vuk Radojičić, igrač KK Borca.

"Naš je cilj da pružimo što jači otpor protivnicima, jer mi smo debitanti u ovom takmičenju. Čestitao bih ekipi Borca na zasluženoj pobedi i želim im puno uspeha u nastavku sezone“. - trener kadeta Mladosti SP, Milan Stevanović.

"Protivnik je pružio dosta bolju igru od nas, mi smo se trudili da pružimo otpor, ali domaćin je imao mnogo bolji šut za tri poena. Za nas je veliki uspeh što se takmičimo u ovoj ligi, i naravno borićemo se za što bolji plasman“. - Lazar Batinić, igrač KK Mladost SP.

Nikola Minović