NAREDNA UTAKMICA - KADETI

POSLEDNJI REZULTAT - KADETI

TRIGLAV Kadetska liga

P
1 Partizan NIS 21 1 43
2 Crvena Zvezda M:TS 20 2 42
3 Borac 18 4 40
4 Mega Bemax 17 5 39
5 Vizura 13 9 35
6 Zemun Fitofarmacija 10 12 32
7 Sport's World Star 9 13 31
8 Radnički 9 13 31
9 Polet 8 14 30
10 Ivanjica 3 19 25
11 Mladost Zaječar 3 19 25
12 Actavis Academy 1 21 23


Kadeti slavili protiv Konstantina

ponedeljak, 14 novembar 2016 11:42

Kadeti Borca bili su bolji i slavili protiv vršnjaka iz Konstantina, rezultatom 70:44, u okviru trećeg kola Kadetske lige Srbije. 

Borac je dobro otvorio igru i stekao solidnu prednost prvih 10 minuta. Na početku druge četvrtine dozvolili su domaćini gostima da se razigraju i da polako tope njihovu prednost. Da se nisu probudili poslednjih dva, tri minuta pre kraja prvog poluvrenena, igrači Borca bi imali loš učinak. Ipak, prvih 20 minuta stekli su prednost za manje stresan nastavak. Dobrom igrom prvo poluvreme obeležili su Borčevi igrači Vuk Radojičić i Matija Dragićević. Matija je stekao čak 15 indeksnih poena. Drugo poluvreme karakteristično je po apsolutnoj dominaciji Borca. Imali su i prednost veću od 30 poena. Treneri obe ekipe pružili su šanse svim igračima do kraja utakmice. 

"Imali smo pozitivnu energiju i želju da se od početka predstavimo u što boljem svetlu. Konstantin je nezgodan protivnik, ali je nama početna prednost dala krila i uspeli smo dobrim napadima i kontra napadima da steknemo značajnu prednost. Do kraja utakmice uveli smo i igrače koji imaju manju minutažu, a zaslužuju svojim pristupom i treninzima da se pokažu na parketu. Nekoliko naših vodećih igrača je povređeno, ali nadam se da će se vrlo brzo oporaviti. Spremamo se za narednu utakmicu protiv Vizure i pokušaćemo da što bolje odigramo utakmice koje su nam ostale do kraja jesenjeg dela prvenstva." - Aleksandar Bjelić, trener kadeta Borca. 

"Pali smo u odbrani u drugoj četvrtini, ali smo uspeli da u nastavku dobrim napadima i skokom steknemo veliku prednost. Nadam se da ćemo dobro igrati i steći što bolji plasman do kraja prvenstva." - Nikola Zdravković, najbolji pojedinac KK Borca. 

"Odigrali smo do sada najgoru utakmicu. Pokušali smo da se vratimo, ali nije nam išlo. Borac nas je nadigrao, imao je više otvorenih kontri, što je presudilo konačnom ishodu utakmice." - Slaviša Stošić, trener kadeta Konstantina. 

"Loše smo počeli i Borac je brzo stekao prednost. Borili smo se, ali smo bili slabi u odbrani. Nadam se da ćemo se brzo povratiti i uhvatiti pobednički ritam." - Nemanja Kostić, najbolji pojedinac gostujuće ekipe.